>

Begrijp mijn pijn...Hoe kan ik mijn pijn
    behandelen?

Met een juiste diagnose van uw arts behandelt u op efficiënte wijze uw pijnklachten. Op basis van de diagnose beslist de arts namelijk welke behandeling de beste is voor u.

Er zijn 2 soorten pijnbehandelingen. Lokale behandeling van pijn. Deze pijnbehandeling richten zich op pijn in een specifiek lichaamsdeel. Een pleister of een crème verzacht uw pijn. Andere pijngeneesmiddelen werken in het hele lichaam en hebben invloed op verschillende lichaamsdelen. Deze manier van behandelen heet systemische behandelingen. Vaak bestaat deze pijnbestrijdingsbehandeling uit pillen of capsules.

 

Systemische of lokale behandeling?

Systemische behandelingen, bijvoorbeeld pillen

  • Wanneer u een pil inneemt, neemt de bloedstroom de actieve stof op en verdeelt het in het uw lichaam

Lokale behandelingen

  • Deze worden rechtstreeks op het lichaamsdeel aangebracht waar de pijn zich bevindt, meestal in de vorm van een pleister of een crème

Help uw arts bij het stellen van een diagnose voor uw pijn

  1. Maak een afspraak met uw arts
  2. Vertel uw arts nauwkeurig en zo volledig mogelijk over de symptomen die u ervaart
  3. Vertel het hem wanneer uw pijn een oorzaak heeft, zoals aanrakingen of hoge of lage temperaturen
  4. Toon uw arts de ‘Mijn pijn vragenlijst’ afgedrukt van deze website
  5. Vraag uw arts welke behandelingen er beschikbaar zijn en welke er geschikt zijn voor u
  6. Download de gratis pijn monitor in de Apple store of Google Play store en deel eenvoudig via de app met uw arts hoe u zich voelt. Krijg een melding wanneer u uw medicijnen in moet nemen

Belangrijk: De informatie op deze pagina kan geen vervanging zijn voor het advies van een gezondheidszorgspecialist aan een patiënt. Alleen een gezondheidszorgspecialist kan beslissen welke diagnoseprocedures en behandelingsopties het beste zijn voor de patiënt in kwestie.